WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - ZVK Celtic Houthalen '94  2 - 8  (0-2)

DATUM 24-02-2017  21:15

DOELPUNTEN 16' Hesz 0-1, 18' Ter Linden 0-2, 22' Arslan 0-3, 31' Hesz 0-4, 33' Ter Linden 0-5 (10m), 34' Giuliano 0-6, 35' Aabbou Hoessein 1-6, 36' Ter LInden 1-7, 37' Aabbou Hoessein 2-7, 40' Ter Linden 2-8 (10m).

VERSLAG Voor de derby tegen onze buren van Houthalen was enkel Putzeys afwezig ten gevolge van een schorsing. Ook Celtic Houthalen kon over zijn volledige kern beschikken. De beginfase van de wedstrijd is zeer gesloten met weinig of geen kansen aan beide zijden. Meeuwen heeft iets meer balbezit maar kan enkel na 8 minuten dreigen met een schot van Aabbou Hoessein op de lat. Aan de overzijde ook 1 kansje, maar Monnissen maakt de poging van Ter Linden onschadelijk. We lijken af te stevenen naar een 0-0 ruststand, tot Hesz uit de draaiing totaal onverwacht de openingstreffer op het bord knalt. Meeuwen even van slag en Ter Linden profiteert optimaal van balverlies van Bosmans. Zo kan Houthalen toch heel gemakkelijk met een 0-2 stand gaan rusten. Bij de start van de 2e helft probeert Meeuwen hoog druk te zetten, maar dit wordt al zeer snel afgestraft door Arslan op de tegenaanval. De wedstrijd is nu gespeeld, want Meeuwen is niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Als 10 minuten voor het einde Hesz zijn 2e aantekent gaan alle kopjes naar beneden en laat de thuisploeg zich naar de slachtbank leiden. Ter Linden heeft de mogelijkheid om nog 3x te scoren vanop 10-meter en ook de andere spelers wordt niets in de weg gelegd. De 2 doelpunten van Aabbou Hoessein zijn slechts een doekje voor het bloeden. Dit was voor ZVK Meeuwen de slechtste wedstrijd van het seizoen. Spijtig dat dit gebeurt in een Limburgse derby waarin je met het mes tussen de tanden zou moeten spelen om de punten thuis te houden. De volgende wedstrijd thuis tegen Roselies (wedstrijd van de laatste kans) verwacht ik een reactie en sterke prestatie, want dit is het minste wat de spelers verschuldigd zijn aan het bestuur en supporters. Hopelijk zullen de supporters ons dan ook weer steunen om alsnog het onmogelijke te realiseren.